vineri, 27 decembrie 2013

Despre iubire si suferinta, la a doua cana de vin fiert :)



Doua vechi prietene, sa le spunem Visatoarea si Realista, la a doua cana de vin fiert , la ore de discutii fara rost si fara sens. Nu mai stiu cum s-a ajus aici, dar s-a pornit la un citat intelept si plin de umor al lui Woody Allen.

Visatoarea: … “A iubi inseamna a suferi. Ca sa eviti suferinta, trebuie sa nu iubesti. Dar atunci suferi pentru ca nu iubesti. Deci, a iubi inseamna a suferi. A nu iubi inseamna a suferi. A fi fericit, inseamna sa iubesti. A fi fericit, atunci, inseamna sa suferi, dar suferinta te face nefericit. Deci, pentru a fi fericit, trebuie sa iubesti, sau sa iubesti suferinta, sau sa suferi din prea multa fericire…”

Realista : Aha, dar Bob Marley stii ce spunea ? “ Daca ea este minunata, nu va fi usor. Daca va fi usor, ea nu este minunata. Daca ea merita, nu renunta.Daca renunti, nu esti vrednic… Adevarul este ca oricum ar fi, cineva te va rani. Tu trebuie doar sa-ti dai seama pentru cine merita sa suferi “ 

Visatoarea: Nu exista iubire fara daruire, pasiune, credinta, speranta, suferinta si sacrificiu.Suntem cam egoisti,noi oamenii, si ne dorim sa fim mereu indragostiti si iubiti de semenii nostri. Numai cand iubim dezinteresat si neconditionat putem sa traim cu adevarat clipe sublime de fericire, generate de imaginatia noastra si de informatiile primite de la entitatile luminoase ale universului. In aceste momente rare din viata noastra, inima isi mareste parametrii, corpul vibreaza si se cuprinde de caldura, iar fata sa se invaluie in lumina. Aceasta energie se propaga in univers, armonizandu-se cu muzica divina.

Realista : Fata draga, e nevoie de niste ingeri prin preajma ca sa fie asa….

Visatoarea: Cand suferi, iubesti si nu te poti opri din iubire!

Realista : Cand iubesti, suferi dar te mai opresti din cand in cand din suferinta….

Visatoarea : Cei care nu pot iubi suferind si cei care nu sufera iubind sunt oameni saraci… Suntem atat de drogati cu gustul iubirii care doare ca, uneori, chiar si cand nu avem motiv, ne inventam motive ca sa suferim, altfel ni se pare ca nu are farmec de ajuns. Eu, una, asta cam fac, desi, in momentele de luciditate, pricep cum stau lucrurile.

Realista : Suferim din iubire, pentru ca iubim starea, ne place sentimentul.Este diferit de suferinta pricinuita de boala, de lipsuri,de neputinta.Suferinta din dragoste este de fapt nevoia de atentie, de manifestare,de gesturi,este de fapt strigatul vocii noastre interioare care se vrea auzita.Cand in viata ai parte si de alte suferinti,cea despre care vorbim nu ne mai da batai de cap.Si tu stii asta.

Visatoarea : Ai dreptate, iubirea e o suferinta dulce, pe care o cautam cu tot dinadinsul!

Si fie-mea, care statea in usa camerei si se amuza de discutie: Scuzati-ma ca va incurc cu intrebarea mea, dar....mami, unde ai ascuns iar fardurile?!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu